Внимание – безопасни игли!

Заповядайте на 19 октомври (неделя) от 16 часа в галерия Феста (София, ул. Гургулят 10) на ЕСЕННА ФЕСТА – творческа работа със слово, звук и образ – финал. В програмата:
1. Премиера на поетичната книга на Петър Чухов Безопасни игли. Авторът ще представи новата си творба на почитатели, колеги, журналисти и художници.
Изданието е уникат, ръчна изработка с оригинални илюстрации на Сирма Сиромахова и дизайн на Момчил Колчев.
Книгата ще бъде представена и на предстоящия Поетически фестивал в Токио, който ще се проведе от 31 октомври до 2 ноември 2008 г. с участието на повече от 40 поети от Япония и от целия свят. Сред участниците ще бъдат Ришард Криницки (Полша), Казимиро де Брито (Португалия), Тони Пичини (Италия), Рейчъл Левицки (САЩ) и др. Петър Чухов е поканеният автор от България. Целта на фестивала е чрез диалога между японските жанрове хайку и танка и „западната поезия” да се постигне ново поетическо вдъхновение.

2. Откриване на изложба с творби на участващите в ЕСЕННА ФЕСТА художници, рисувани по време на двудневния пленер (11-12 октомври) в градината на галерията, по текстове от „Безопасни игли“. Авторите са: Андрей Христозов, Галина Павлова, Ганка Янчева, Геновева Рогова, Димитър Николаев, Дона Стоянова, Екатерина Енева, Калин Николов, Лидия Стефан, Момчил Колчев, Сирма Сиромахова и Тодор Попов.
3. Песенен квартет за акапелно изпълнение ще съпровожда откриването.

Advertisements

Вашият коментар

Filed under Събития

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s